Povijest kluba

Bridge klub Rijeka službeno je osnovan 24.12.1968. u prostorijama hotela Jadran na Pećinama, međutim i prije toga datuma bridge se igrao u Rijeci i Opatiji unutar više nepovezanih grupa. Osnovna zasluga osnivača kluba je baš u povezivanju svih riječkih i opatijskih grupa u organiziranu cjelinu zajedno sa studentima povratnicima iz Zagreba i grupom intelektualaca budućih bridgeista.

Problem pitanje statusa bridgea kao sporta riješen je 1997. učlanjenjem Bridge kluba Rijeka u Riječki sportski savez nakon što je Hrvatski bridge savez postao član Hrvatskog olimpijskog odbora.

Moramo istaći da je Bridge klub Rijeka kroz čitavo vrijeme bio i ostao zdrava cjelina u kojoj razlike u godinama, spolu, obrazovanju i kvaliteti igre nikada nisu bili faktor koji bi i najmanje ugrozio ljubav prema ovoj lijepoj i zanimljivoj igri, ne bez razloga nazvanoj, kraljica svih igara.

Najveća želja osnivača kluba je da nove uprave u slijedećim godinama zadrže i prodube ove vrijednosti, posebno međuljudske odnose i visok stepen međusobnog uvažavanja.

– Detaljnije o našem klubu možete pročitati OVDJE gdje je u cijelosti govor koji je napisao Svanimir Dupor povodom 40-e godišnjice kluba, jedan od osnivača Bridge kluba Rijeka i osoba bez koje bi se teško mogao i zamisliti napredak Riječkog bridgea.